Приключи практическото обучение по гръцки език по проект BECENET

						 Приключи практическото обучение по гръцки език по проект BECENET

От 03 до 12 декември 2013 г. в „Център за обучение, подкрепа на предприемачеството и транс-гранични инициативи” – Алибеев конак, гр. Смолян, се проведе практическо обучение по гръцки език.

Центърът е създаден по проект „По-добри възможности за работа чрез сътрудничество, образование и работа в интернет мрежа” на Община Смолян, с акроним BECENET, Договор № В1.31.02/06.06.2011 г., който се осъществява с финансовата подкрепа на Програмата за Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г.

Практическото обучение е част от пилотното обучение по гръцки език за начинаещи с тематика „Комуникационни умения в областта на туризма и предприемачеството”, което се провежда по проекта. Отново по проекта бе разработена интернет базирана платформа за обучения и обучителен модул и методология за гръцки език. Пилотното обучение има за цел да обучи участниците на нов метод на обучение, както и да им осигури начални познания по гръцки език.

Учебната програма е разработена съобразно целите и тематичната насоченост на курса и нивото на курсистите. Подборът на темите и структурирането на учебните единици са съобразени със спецификата на преподаването на гръцки като чужд за българи. Граматическият и лексикален материал е представен кратко и ясно с помощта на озвучени диалози, примери, таблици, видео материали и илюстрации с цел стимулиране на зрителната и слухова памет на курсистите.

Участниците в обучението са 20, от които до момента 4 човека завършиха и двата вида обучение – и практическото и он-лайн обучението.

След приключване на проекта центъра ще предоставя условия за провеждане на подобни дейности и инициативи, ориентирани към подобряване на конкурентоспособността на човешките ресурси на местно ниво, фокусирайки се върху младите хора, които са и по –отворени към иновативни методи за обучение като он-лайн обученията.

“Този документ е създаден в рамките на проект 7951 „По-добри възможности за работа чрез сътрудничество, образование и работа в интернет мрежа” с акроним BECENET, Договор № В1.31.02/06.06.2011 г., който се осъществява с финансовата подкрепа на Програмата за Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Община Смолян и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.”

Вирни се горе