При изключителен интерес преминава в Смолян информационната кампания „Бъди войник”

 При изключителен интерес преминава в Смолян информационната кампания „Бъди войник”

Смолян е домакин на събитие от информационната кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“, която преминава при изключителен интерес от страна на младите хора в града. Проявата се осъществява със съдействието на община Смолян. На площад „България“ са обособени щандове с информационни материали за военната професия и за служба в доброволния резерв от Военно окръжие – Смолян. С информационни материали са представени Сухопътните войски, Военноморските, Военновъздушните сили и Силите за специални операции, Националната гвардейска част и Служба „Военна полиция“.

Присъстващите задаваха своите въпроси за военната професия директно на хората в униформа, а от представителите на Военното окръжие се информираха за текущите конкурси за длъжности във Въоръжените сили. Има статичен показ на бойна техника, снаряжение, ски и алпийско оборудване на 101-ви алпийски полк. На „Бъди войник“ в Смолян присъстват началникът на отбраната генерал Андрей Боцев , командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на 101 Алпийски полк полковник Димитър Кацаров, секретарят на община Смолян Момчил Николов, зам.-областните управители Адриан Петров и Владимир Гърбелов и др. Регионалният исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян показа изложбата „Ние помним“ по повод 100 години от Първата световна война.

Граждани и гости на Смолян слушаха професионалните изпълнения на музикантите от Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили. Генерал Боцев заяви пред медиите, че формированието в град Смолян е сред тези, които най-силно впечатляват ръководството на Министерството на отбраната с професионалното си и отдадено изпълнение на поставените задачи. Като доказателство за високата оценка той припомни присъдените от МС и МО награди на отличилите се военнослужещи от високопланинския полк за оказаната помощ на населението при справяне с кризисната зимна ситуация в Смолянска област. Информационната кампания продължава в РДТ, където ще има прожекция на филма на Военния телевизионен канал за 101-ви алпийски полк „Орисани да покоряват върхове“. След нея от 18.30 ч в театъра ще започне концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. Със свои изпълнения в него ще се включат Орлин Горанов, Гуна Иванова и внучката и Ива Костадинова, Росица Кирилова, Емилия Валенти, формация „Армейска песен“ и други изтъкнати наши изпълнители. От Смолян ще участват още и деца от ученическия гвардейски състав при ЕГ „Иван Вазов“, Танцово студио „The One”, Танцова формация „Зареница“.

Вирни се горе