Премиерен спектакъл "Приключения опасни със герои сладкогласни" ще бъде представен на смолянската публика

Премиерен спектакъл "Приключения опасни със герои сладкогласни" ще бъде представен на смолянската публика

Уникалният премиерен спектакъл “Приключения опасни със герои сладкогласни” от Недялко Йорданов , режисиран от Адриан Петров ще бъде представен на смолянската публика във вторник, 25 февруари, от 19.00 часа в зала 2 на РДТ“Николай Хайтов“.

Очарователните герои от мюзикъла в рими ще изпълват сцената на театъра в Смолян, за да си общуват с децата и възрастните чрез езика на театъра и езика на детството. Този език няма как да не бъде разбран, защото е универсален. В него има всичко: игра, музика, вълшебства. Когато разговаряме чрез него с детето, то се чувства на своя си остров, свободно, щастливо, любознателно и отзивчиво. Точно такова, каквото трябва да бъде едно щастливо дете.

„Приключения опасни със герои сладкогласни“ е завладяваща приказка за неочаквани герои в конкурс за песен… Музикална буря от емоции, сътворена от композитора Хайгашот Агасян. Забавна история за приятелството, успеха, доверието и вечната борба между Доброто и Злото. Атрактивно, занимателно, неповторимо театрално изживяване, рижисирано от Адриан Петров и представено от младите актьори в театъра – Божана Мановска, Джована Галиарди, Гергана Либова, Деси Минчева, Соня Йосифов, Делян Илиев, Борис Хаджийски, Никола Орешков, Атанас Найденов и Асен Левов, на сцената на театъра.

„Защо реших да направя този спектакъл ? Дойде ми времето и с театрална режисура да се занимавам“ , обясни пред медиите Адриан Петров. Това произведение е уникално, защото си дават среща любовта, таланта, доброто и злото. Нашите деца ще се докоснат и до театралната форма-мюзикъл и ще изживеят забавление с актьорите. Чрез този спектакъл искаме да отдадем висока чест и признание на Елена Камбурова, която ни напусна преди три месеца.Извадихме голяма част от костюмите от нафталина и ги възстановихме за спектакъла“, допълни Петров. Той посочи още, че смолянската общественост трябва да подкрепя талантливите млади актьори, които творят изкуство в нашия град.

Той предвижда и съвместна постановка с ансамбъла и театъра, за да се види, че тези културни институции са живи, имат бъдеще и се развиват.

Билети за постановката може да се закупят на касата на театъра и на телефони 0893 338 173, 0893 338 166

Вирни се горе