Премиерът Бойко Борисов в Девин: Близо 11% е повишението на доходите в страната от началото на годината

Премиерът Бойко Борисов в Девин: Близо 11% е повишението на доходите в страната от началото на годината

От началото на годината имаме близо 11% повишение на доходите в страната. Надявам се в Девин да надминат 30%, защото хората го заслужават. Това каза премиерът Бойко Борисов на откриването на реконструиран топлопровод за минерална вода от Беденски бани до Девин.

„Надявам се работодателите в района да направят така че хората да остават тук с по-високи заплати и по-добри доходи. Факт е, че се увеличава туристическият поток, трябва и обслужване, което да отговаря на високите задачи, които си поставяме“, обясни той. „Медиите много обичат да говорят за фалшиви новини. Девин имаше фалшив спа туризъм. Благодаря на Стефан Шарлопов, че го каза. Лъжехме хората, че ги лекуваме с минерална вода, а тя – чешмена“, коментира Бойко Борисов. „Пожелавам на Девин в следващите години да се развие, защото минералната вода е изключителна. Рекламата и всичко, което този град заслужава, да се направят“, посочи премиерът. „Сега спокойно можем да поканим туристи от цял свят и да кажем: „Елате не само да видите красотите на природата, но и да се лекувате“, каза още Борисов. Пред журналисти премиерът заяви, че за Родопите се дават доста средства, които досега не са давани, защото това е наистина един райски кът в България – „огромни пари в училища, детски градини, спортни салони, спортни площадки“.

Министър-председателят Бойко Борисов коментира евентуалния политически проект на Слави Трифонов с думите: „На думи е лесно, но като видим хората, ще стане ясно”. Борисов му пожела успех, защото „това е демокрацията“.

„Аз винаги пожелавам успех на всеки, който иска да направи политическа партия и тогава става ясно колко трудно става. Ако е голяма партията, например ГЕЕБ има 1200-1300 само общински съветници, областни управители, министри, зам.-министри , депутати, шефове на агенции, заместник-областни управители, кметове, зам.-кметове.

От чужбина ли ще ги докараш, откъде ще ги събереш”,попита Борисов.

Той добави, че един да те издъни, месеци наред се обясняваш. „Това е управлението на ГЕРБ. Така че на думи е лесно, но като видим хората, ще стане ясно. Но му пожелавам успех, това е демокрацията”.

Борисов се похвали с повишени доходи и намаляване на безработицата. „От началото на годината имаме 11% ръст на доходите. Надявам се в Девин да надминат 30%, защото хората го заслужават. Близо 35 млн. лв. се раздадоха от Министерски съвет за общините. Безработицата падна до 5%“, заяви Борисов.

Относно искането на лидера на „Воля“ Веселин Марешки за провеждането на предсрочни парламентарни избори, лидерът на ГЕРБ заяви: „Преди един месец не мислеше така, когато идваше в централата да говорим, да иска да става вицепремиер. Тогава не му пречеше нищо.

Всяка политическа партия и всеки политически лидер, особено когато иска да стане някакъв, а не е станал, става злобен, заяви в отговор на въпрос на Smolyannews.com премиерът.Така че като не им се получи нещо, стават злобни. Това е нормално“.

„При положение, че ние вървим към 4% ръст на икономиката, че безработицата падна под 5%, че бюджетът ни е на 2 млрд. излишък, кое да предизвика тези избори, като знаем какво ни чака зад нас?“, попита Борисов и добави, че и административна реформа върви много добре.

Пожелавам на Девин в следващите години да се развие, защото минералната вода е изключителна. Сега спокойно можем да поканим туристи от цял свят и да кажем: „Елате не само да видите красотите на природата, но и да се лекувате“, заяви министър-председателят.

Вирни се горе