Премиерът Бойко Борисов се срещна в Мадан с миньорите от „Горубсо”

Премиерът Бойко Борисов се срещна в Мадан с миньорите от  „Горубсо”

Борисов и Дянков бяха посрещнати в Мадан с бурни аплодисменти

Държавата се намеси в казуса Горубсо-Мадан само заради хората.Това каза в Мадан премиерът Бойко Борисов, който пристигна в миньорския град, заедно с вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков и икономическия министър Делян Добрев.

Сделката с Горубсо-Мадан е финализирана и е на стойност 35 млн. лв., съобщи още премиерът.

Припомняме, държавата прекрати концесията на Валентин Захариев и „акушира" на сделката, при която задълженията му към банките кредитори бяха поети от новия собственик – Обединението „Върба Батанци", като управлението на предприятието се поема от бизнесмена Николай Вълканов чрез “Минстрой” и КЦМ Пловдив.

Борисов разясни защо държавата се е намесила – не заради Доган, не заради ДПС, не заради каквато и да е уговорка, с какъвто и да е човек.

„В случая сме се намесили само заради вас. Обратният вариант беше днеска да научите, че просто е приключила концесията и отиваме да чакаме. Искам просто със своето одобрение на това, което сме направили, да направите да ми е чиста съвестта и като гледам новини или чета вестници, че съм направил нещо лошо, да си спомня за вас и да си ми е чиста съвестта",посочи Борисов пред стотиците миньори и граждани събрали се на площада.

Миньорите са получили заплатите си за месец февруари, заедно с осигуровките, съобщи от своя страна новият собственик Николай Вълканов, като посочи, че от вчера има и ток в предприятието, а днес се правят ремонти на бани, съблекални и столова.

Той подчерта, че в първия ден след Великден работниците ще влязат в нова обстановка, с нови лични предпазни средства и работни облекла.

Най-вероятно правителството ще даде концесия на рудник Върба,обясни още Вълканов.

Сергей Атанасов е новият изпълнителен директор на „Горубсо"-Мадан. Това стана ясно при посещението на премиера Бойко Борисов в миньорския град днес, за да даде символично начало на работата на мините след 30-дневните протести.

Вирни се горе