Представят спектакъла „Звук и светлина – Паметта на Чепеларе“

Представят спектакъла „Звук и светлина – Паметта на Чепеларе“

Спектакълът-пърформънс „Звук и светлина – Паметта на Чепеларе“ ще бъде представен на зрителите на 29 и 30 юни от 21.30 часа на Паметника на загиналите във войните чепеларци. Шоуто е част от дейностите по проект „Интегриран подход за развитие на културни и природни обекти в Чепеларе, България и Просочани, Гърция“ (INTEGRA_TOUR), който се финансира по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020. Целта на проекта е да съхрани и подобри местната култура, паметници и природни туристически ресурси и да популяризира форми на туризъм, които осигуряват възможности за взаимодействие между туристите и местните жители, както и да подобри разбирането на различните култури, обичаи, начин на живот, традиционни знания и вярвания.

Светлинно-звуковият спектакъл ще акцентира върху величието на историята, на важните моменти от битките при освобождението на Родопите, както и върху развитието на Чепеларе през годините и до днес.

Шоуто ше бъде представено в дните на провеждане на Фестивал за шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти“, който ще се състои за четвърти пореден път на територията на Община Чепеларе от 28 до 30 юни 2019 г. На предстоящите два шоу-спектакъла на Паметника на загиналите във войните чепеларци, ще присъстват и представители от партниращата община от Гърция – Община Просочани.

Настоящата публикация е създадена в рамките на проект „Интегриран подход на културни и природни обекти в Чепеларе, България и Просочани, Гърция (INTEGRA_TOUR) Договор № В2.6с.01/31.08.2017, който се осъществява с финансовата подкрепа на програмата за сътрудничество INTERREG V-A „Гърция-България, 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от националните фондове на страните участващи в програмата Гърция – България. Отговорността за съдържанието на документа се носи от Община Чепеларе и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.

Вирни се горе