Представиха проект "В отговор на насилието на дете върху родител"

Представиха проект  "В отговор на насилието на дете върху родител"

Днес в Смолян бе представен международния проекта “В отговор на насилието на дете върху родител”, финансиран от Европейската комисия по програма Дафне III.

На срещата бяха представени и дейностите, с които се включват в проекта НСНЦ “Инициатива Родопа планина 21-ви век”, ОДМВР – Смолян и Регионална дирекция “Социално подпомагане” – Смолян. Присъстваха и водещите партньори от Университета в Брайтън, Великобритания, както и останалите партньори от Ирландия, Швеция и Испания.

Break4change (B4C) е обширна програма на Брайтън и Хоув за семейства, в които младите хора прилагат тормоз към своите родител (и)/настойник (ци), включващ удари, епитети, заплахи, кражба на пари или повреждане на вещи в дома и т.н. Това не е курс за овладяване на гнева. Това е партньорство между Проект Семейна Интервенция (FIP), Rise, Targeted Youth Support Service (TYSS), Youth Offending Service (YOS) and AudioActive.

10-седмичната програма е отворена за млади хора и техните родители. Всяка седмична сесия включва: сесия за стратегии за справяне с поведението и творческа сесия с AudioActive.

За да участват в групите, младежът/ родителят/ настойникът трябва да отговаря на следните критерии:

Участието в групата е доброволно и трябва да бъде получено съгласие от младежа и родителя/настойника. Групите са отворени за млади хора на възраст 14 -18 год. с текущи и докладвани случаи на тормоз или насилие спрямо родителя (ите)/настойник(ците) през последните 6 месеца и майка (и)/родител(и), които имат изживяват тормоз/насилие от техните дъщери или синове. Групата е достъпно само за хора, които искат и са подготвени да се обърнат към собсвеното си поведение. Трябва да има текуща подкрепа и от ключов специалист, която започва от насочването към групата и продължава по време на продължителността на курса. Обусловено за участие в групата е, че ключовият специалист подкрепя младия човек и родителите/настойниците при прилагането на стратегии, доставени в рамките на програмата Изпращащата агенция носи отговорност за улесняване и подкрепа на присъствието на младия човек и родител/настойник, включително пътните разходи.

Вирни се горе