Жители на с.Белев дол на предизборна среща на ДПС – Смолян: Бюджетът на община Смолян е за града и две-три големи села, останалите сме изоставени

 Жители на с.Белев дол на предизборна среща на ДПС – Смолян: Бюджетът на община Смолян е за града и две-три големи села, останалите сме изоставени

Години наред се борим да се ремонтира пътя до селото, който е около 2 км и е в окаяно състояние, никой не ни обръща внимание. Община Смолян има бюджет, но той е само за града и още няколко големи села, останалите сме изоставени. Няма пари за малките населени места. Това заявиха жителите на село Белев дол на предизборна среща с кандидатите за народни представители на ДПС за 45 – то народно събрание. „Преди две години го закърпиха, но вече няма ефект и от това. Дупките са много и отново се отвориха. Разбиваме си колите. Караме на първа, иначе не може да се мине. Оставиха селото ни и без кметски наместник, сега сме към Петково. Чувстваме се изоставени, никой не мисли за нас“, коментираха хората от селото.

Те останали изумени и от отказа на Общински съвет –Смолян да приеме предложението на ДПС – Смолян за вкарване на пътният участък до селото в капиталовите разходи, за да може да се ремонтира. „Единствено подкрепа видяхме във вас. Общинският съветник Милен Журналов предложи да бъдат отпуснати пари за ремонта, но мнозинството общински съветници го отхвърлиха, защо? Нима тук не живеят жители на общината или не си плащаме данъците и таксите? От десет години нещата вървят само назад“, коментираха още младите хора, които бяха дошли да се срещнат с представителите на ДПС.

Хората отбелязаха, че преди години са имали проблем с водопровода, но той е бил решен. От своя страна водачът на листата на ДПС Хайри Садъков изтъкна, че повечето теми, които са поставени от хората са в правомощията на местната власт. „Там където общините се управляват от ДПС такива проблеми въобще не са на дневен ред. За кърпежи на пътища не става и въпрос, а за цялостно асфалтиране. При нас това вече не е тема, при нас се мисли вече за икономиката и разкриване на работни места. Така работим ние от ДПС“, добави народният представител от 44 – тото Народно събрание. Общинският председател на ДПС и общински съветник на Смолян Милен Журналов ги увери, че каквото зависи от групата на Движението ще бъде направено. На предизборната среща присъстваха още кандидатите за народни представители Велко Хаджиев и инж. Диляна Кашокова, които на кратко запознаха присъстващите с управленската програма на ДПС.

„Ние знаем как, ДПС го е доказала, ако ви допадат нещата, които се случват в общините управлявани от представители на Движението, то ни се доверете на 4 април, като изберете номер 9 в интегралните бюлетини“, призоваха кандидатите за народни представители от ДПС – Смолян.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе