Републиканци за България, Девин: Общинската инфраструктура трябва да стане държавен ангажимент

Републиканци за България, Девин: Общинската инфраструктура трябва да стане държавен ангажимент

Всички пътища да станат държавен ангажимент, тъй като с общинските бюджети е невъзможно да бъдат поддържани. Сега за ремонта на общинската пътна мрежа отговарят общините, които нямат нужните огромни средства за поддръжката им. Без целенасочена политика на държавата и поемане на отговорност за осигуряване на средства за ремонта им, тази инфраструктура никога няма да достигне състояние, отговарящо на европейските стандарти!

Нека държавата поеме отговорността за тези непосилни за общините инвестиции, за да имат пътищата до малките населени места европейски облик. Това ще привлече, както повече туристи, така и много от хората изселили се в чужбина и големите градове да се върнат обратно да живеят в родното място, а вследствие от това ще има полза и държавата. За това настояват представителите на Републиканци за България – Девин. „От разговорите ни с хората от селата Селча, Осиково, Лясково, Гьоврен, Чуреково, Триград, кв. Настан и в самия Девин се потвърждава единодушното ни становище като жители на общината, че е необходимо незабавно държавата да поеме ангажимента за основни ремонти, а след това и за текуща поддръжка на общинските пътища“, заявяват от Републиканци за България – Девин. „В общината има асфалтирани пътни отсечки в последните години със средства отпуснати целево от държавния бюджет, но това е крайно недостатъчно. За да има дългосрочна стратегия и визия за развитие на общината като инфраструктура, а от там и като икономика – привличане на инвеститори, както и подобряване на демографските процеси, е нужна държавна политика. Държавата трябва да поеме пряко своята отговорност за жителите на селата в основната им необходима инфраструктура – път, канализация, ток, комуникации. А не както досега това да става с постановления за отпускане на средства на общините за отделни обекти. Местната власт не може да осъществи по този начин в пълнота никаква дългосрочна стратегия, без поемане на отговорността за най-крупните нужни инвестиции от държавата“, каза Красимир Даскалов.

„Списъкът с основните проблеми на населените места е дълъг. Това, което в контактите ни с хората стана ясно е, че крайно належащи за решаване проблеми са: в с. Селча – основен ремонт на пътя към селото; в с. Осиково – основен ремонт на подпорните стени, които са се наклонили от многото подпочвени води, има много свлачища и спешна нужда от укрепване на улиците; в кв. Настан – спешна подмяна на тръбопровода за питейната вода; с. Чуреково – укрепване на речното корито и основен ремонт на пътя до селото и през него, с. Гьоврен – довършване на асфалтирането на уличната мрежа; с. Триград – довършване на започнат ремонт на улица в новия квартал, спешен ремонт на няколко други улици и ремонт на сградата на кметството. Подобни са проблемите и в другите населени места в общината. Всички те изискват спешно държавата да поеме конкретен ангажимент“, посочи Милена Гайдарова. „Никакви ангажименти към населението от кметове на села и на общини не могат да се изпълнят реално, когато говорим за големи инвестиции, тъй като общината няма такива средства и трябва държавата да поеме своята отговорност, тъй като всички хора в малките населени места също плащат данъци и такси“, каза Идриз Шабанов, който е бил кмет на с. Гьоврен в мандат 2011-2015 година. Републиканци за България – Девин призовава хората да поставят и писмено своите проблеми. „Призоваваме ви за такъв контакт с нас, предвид и въведените от понеделник (22.03) по-стриктни противоепидемични мерки, свързани с пандемията от COVID-19. Уверяваме ви, че никой проблем, поставен пред нас, няма да бъде подминат ако ни гласувате доверие“, заявиха представителите на партията в Девин. Всеки, може да изложи своите проблеми писмено в лично съобщение на страницата на ПП „Републиканци за България – Девин“ във Фейсбук или да ги предостави писмено за разглеждане в офиса в Девин на ул. “Освобождение” №36, при спазване на противоепидемичните мерки.

Гласувайте с бюлетина №21 за Държава с правила!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вирни се горе