Предоставят услуги в домашна среда на 127 лица от община Смолян по проект

Предоставят услуги в домашна среда на 127 лица от община Смолян по проект

127 лица от община Смолян ще бъдат подпомагани по проект “Предоставяне на услуги в домашна среда на хора с увреждания от Община Смолян”. Договорът е за безвъзмездна финансова помощ, схема “Помощ в дома”, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз, който стартира в община Смолян. Проектът ще бъде представен на пресконференция на 13 февруари в общинска администрация.

Проектът е насочен към задоволяване на потребностите на лица /деца, възрастни и самотни хора/, които са в пълна или частична невъзможност за самостоятелно самообслужване и риск от социална изолация. Чрез използване на гъвкави модели ще се предоставят почасови социални услуги от Звено за услуги в домашна среда.

Целта е създаване на устойчив модел за осигуряване на достоен живот чрез достъп до социални услуги в домашна среда за хора, които са в частична или пълна невъзможност за самообслужване и са в риск от социална изолация. Общо 127 лица ще бъдат обхванати по проекта, обясниха още от общината и е с продължителност 12 месеца.

Вирни се горе