Празник за децата в неравностойно положение организира семейството на Димчо Михалевски в по случай 1 юни Смолян

Празник за децата в неравностойно положение организира семейството на Димчо Михалевски в по случай 1 юни Смолян

Празник за децата в неравностойно положение организира семейството на инж. Димчо Михалевски за 1 юни в Смолян. Инициативата е под надслов „За децата на Смолян- милосърдието е лек“ и се организира в чест на Международния ден на детето и в памет на големия български политик. В понеделник от 15.00 часа в ресторант „Централ“ семейството кани децата, техните родители и приятели на тържество, подплатено с много подаръци, изненади и лакомства.

Като зам.-министър от Родопите и депутат от Смолян Димчо Михалевски оказваше съдействие и преживяваше дълбоко проблемите на децата, употребяваше много усилия в стремежа си да се чувстват по – добре, да имат по – подходяща среда за живеене и обучение, по – светли дни на радост и съпричастие. Няколко поредни години той организираше коледни тържества за дечицата, съвместно със Съюза на инвалидите в Смолян.

„Ние сме сигурни,че децата, техните родители и учители, хората от региона помнят с благодарност направеното от Димчо. Затова днес, ние, неговите наследници, бихме желали да продължим да бъдем полезни на хората в нужда от този край. Но още повече бихме желали да увлечем повече добродетелни хора в грижата за различните, за тези, които тук и сега имат потребности и невъзможност да ги задоволя“, споделят Наталия, Петя и Димитър Михалевски.

Димчо Михалевски ни даде пример за това, колко много добрина и любов може искрено да се отдаде на децата на Смолян не само по време на празници, събития и кампании, а тогава, когато те наистина имат нужда от това. Защото той истински вярваше и изповядваше това, че ако не сме в мир със себе си, то е защото сме забравили, че принадлежим един на друг. Той се стремеше да прави всичко възможно хората в неравностойно положение да не се чувстват различни и не се гледа на тях като на различни, а като на можещи и способни граждани, които могат да правят това, което и останалите.

„Обръщаме се към всички наши приятели, които ни подпомогнаха инициативата за 1 юни в памет на Димчо М и в полза на децата в Родопите да се осъществи.Към всички, които са убедени , че милосърдието е лек. С пожелание за това, да можем да вярваме, че най- красивото е невидимо за очите и да ценим красотата във всеки от нас. Обичаме ви и оставаме с надежда, че добрите хора никога не си отиват, защото са в сърцата ни“, призовават сем. Михалевски.

Вирни се горе