Празнични св. литургии архимандрит Висарион ще отслужи в три църкви – в Смолян, Манастира и Пампорово

Празнични  св. литургии архимандрит Висарион ще  отслужи  в три църкви – в Смолян, Манастира и Пампорово

За възхвала на Рождество Христово архиерейският наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион ще отслужи на 25 декември /сряда/ от 9 часа божествена св. Литургия в катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян.

В четвъртък /26 декември/ от 9 часа за празника Събор на Пресвета Богородица той ще възглави богослужението в манастира над Смолян „Св. Пантелеймон“. В 11 часа ще бъде отслужен празничен водосвет, а след това ще има благословена трапеза. Сутринта в 8,30 часа ще потегли към манастира от супера в Горно Райково безплатен за поклонниците автобус, който ще спира на всички градски спирки.

На Стефановден /петък, 27 декември/ – св. божествената Литургия за празника на св. първомъченик на Христовата вяра и архидякон Стефан, Негово Високопреподобие ще отслужи в храма „Успение Богородично“ в курортния комплекс Пампорово. В съслужие с архимандрит Висарион ще бъдат предстоятелите на храмовете, свещеници от Духовната околия, ще помагат иподякони, песенното озвучение ще изпълняват църковни хористи.

И трите празника са благодатни за душата и мира в сърцето – ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Архиерейско наместничество – Смолян

Вирни се горе