Пожар лумна в бараки до Римския мост

Пожар лумна в бараки до Римския мост

Тази сутрин, около 08.45 ч до магазин на ул. „Младост“ до Римския мост в Смолян е възникнал пожар, съобщиха от полицията. Пламъците са обхванали три дървени постройки, върху гаражи и гора в близост до хранителен магазин. На място бяха изпратени два екипа на пожарната. Според запознати, причината за пожара е гръмнала газова бутилка в една от постройките. По-късно от пожарната потвърдиха,че в помещенията са открити общо три бутилки, като две от тях-20-литрови, предназначени за домакинството. Като по чудо пострадали няма. Пламъците са обхванали и част от гората в близост до инцидента.

От полицията уточниха, че в РУ-Смолян е получена жалба от 54-годишен смолянчанин. При пожара са изгорели множество вещи – автомобилни гуми, ски комплекти, казан за варене на ракия, газови бутилки, дървена ламперия, греди, дъски, части от автомобили и други дребни вещи на различни собственици.

Все още се изясняват причините за пожара и нанесените щети. Благодарение на бърсата намеса на огнеборците, са спасили 5 сгради в близост до пожара, 10 декара смесена гора и три леки автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.

Вирни се горе