Посрещнаха смолянски военен контингент от задгранична мисия

Посрещнаха смолянски военен контингент от задгранична мисия

Днес на официална церемония и приветствие от подп. Димитър Кацаров – командир на 101-ви Алпийски батальон, бе посрещнат смолянския военен контингент, завърнал се от успешна мисия в Афганистан. По този случай от името на областния управител инж. Димитър Кръстанов бе връчен поздравителен адрес, в който се казва: „Вярвахме във Вас и знаехме, че ще покажете висок професионализъм, дисциплина и завидно ниво на подготовка. Изпълненият дълг е поредният принос на смолянския контингент за българската бойна слава и утвърждаване авторитета на армията и на страната ни. Със своя достоен пример Вие заслужихте всеобщо уважение и признателност. Гордеем се с Вас!”.

Поздравителен адрес бе поднесен и от името на кмета на община Смолян Николай Мелемов.

На посрещането присъстваха още командирът на 68-ма бригада „Специални сили” бригаден генерал Михаил Попов, директорът на ОД МВР – Смолян гл. инспектор Евгений Василев, директорът на РД „Гранична полиция”- Смолян Михаил Рабишев, началникът на РУП – Смолян и на Военно окръжие-Смолян, жители на града, близки и приятели на завърналите се от мисия рейнджъри.

40 военнослужещи от 101-ви Алпийски батальон взеха участие като съветници и група за непосредствена охрана в мисията в Афганистан. Част от тях получиха медали със заповеди на Министъра на отбраната, Командира на Съвместното командване на силите и Командира на Сухопътни войски. Друга част от успешно завърналите се военни бяха удостоени с грамоти и предметни награди за проявен висок професионализъм. От името на контингента бяха подарени на областния управител и на кмета на общината символични медали с логото на оперция „Трайна свобода”.

Вирни се горе