Последният звънец удари за Випуск 2018 в Мадан

Последният звънец удари за Випуск 2018 в Мадан

За последен път удари училищният звънец за 12-тите класове в училищата в Мадан, които днес изпратиха абитуриентите от Випуск 2018 г. С много емоции и празнична програма зрелостниците се разделиха със своите преподаватели и любимото училище.

С радостни възгласи и сълзи протече изпращането в СУ“ Отец Паисий“ . Церемонията започна с предаването на училищното знаме на следващата смяна знаменосци. Със смесени емоции на радост и тъга завършващите ученици прочетоха благодарствени слова към своите учители и към класните си ръководители. Поздравителни думи към завършващите, техните родители и учители отправиха и официалните гости на събитието – Народният представител от ДПС Хайри Садъков и заместник-кметът на община Мадан Явор Орлов. След тържествата за изпращането им абитуриентите и от двете училища преминаха по централната улица в Мадан във весели и шумни колони, отброявайки до 12. Тази година в Мадан 12 клас завършват 72 ученици.

След по-малко от седмица на завършващите им предстоят и Държавните зрелостни изпити. Първата матура – по български език и литература ще се проведе на 21 май, а на 23 май е вторият задължителен държавен изпит по избран от учениците предмет.

Вирни се горе