Поредната литературна екскурзия на учениците от 2 "а" клас на ОУ "Иван Вазов" в регионалната библиотека

Поредната литературна екскурзия на учениците от 2 "а" клас на ОУ "Иван Вазов" в регионалната библиотека

Днес, 18 април учениците от II а клас на ОУ “Иван Вазов” гр. Смолян проведоха своята литературна екскурзия в детския отдел на РБ " Николай Вранчев". Инициативата започна с кратка литературна програма, подготвена с произведения на Вазов. Запознаха се с интересни факти от живота на патриарха на българската литература, които бяха представени пред тях от завеждащия Детски отдел на библиотеката.

Срещата продължи с игра, която бяха подготвили учителите Златка Табакова и Милена Стоилова – “Познай автора по заглавието на произведението”. Децата показаха колко много са научили в часовете по литература. Освен познатите стихотворения, бяха включени и други заглавия на творби от Вазов. Интересното беше, че макар и малки второкласниците са запомнили и техните заглавия. С интерес те разгледаха и подготвения кът с произведения на великия писател. Служителите на библиотеката връчиха грамоти на Антония Маргаритова и Росен Делев, които активно са участвали в Седмицата на детската книга, като са чели приказки на деца от детска градина “Родопчанче”, под надслов "Деца четат на деца.

Литературната екскурзия завърши с подреждане на изложба от рисунки, които учениците бяха нарисували, в чест на 40 – годишния юбилей на училището.

Вирни се горе