Поредна публична лекция се проведе във Филиала на ПУ в град Смолян

Поредна публична лекция се проведе във Филиала на ПУ в град Смолян

На 11 март 2016 г. в Заседателната зала на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Филиал – Смолян бе изнесена публична академична лекция от доц. д-р Ивайло Старибратов, по повод неговата хабилитация, на тема: „Дигитални учебни ресурси – разработване и приложение“.

Освен академичната общност, на събитието присъстваха представители на Регионалния инспекторат по образование – гр. Смолян и Държавен архив – Смолян, на бизнеса, директори на училища и учители по математика и информационни технологии от региона. Представената тема предизвика очакван интерес, защото бе посветена на актуалните проблеми, свързани с електронното обучение, респективно – възможностите за създаването и използването на дигитални образователни ресурси, съобщи доц. д-р Русалена Пенджекова-Христева.

Ивайло Старибратов е щатен доцент във Филиала на ПУ в гр. Смолян от 2015 г. Научните му изследвания са в областта на методиката на обучението по информационни технологии. Той е дългогодишен хоноруван преподавател във Факултета по математика и информатика в Пловдивския университет , а от няколко години и във Филиал – Смолян. Учебно-преподавателската му дейност във Филиала е в пряка връзка с иновативната бакалавърската специалност „Математика, информационни технологии и образователен мениджмънт“, по която Филиал – Смолян обявява прием за четвърта поредна година. През академичната 2016/2017 г. ще се приемат студенти и в следните бакалавърски програми: Начална училищна педагогика с чужд език (английски език); Български език и английски език; Български език и история с културен мениджмънт; Туризъм; Маркетинг; Биология човешко поведение и здраве; Консервационна биология и екотуризъм. Предварителните изпити по Български език са на 9 април и 4 юни. Кандидатите могат да участват в класирането и с оценки от ДЗИ, национални състезания и олимпиади.

Филиалът обявява прием в магистърска програма „Мениджмънт в туризма“ редовно и задочно обучение за специалисти и неспециалисти, държавна поръчка и платено обучение. През месец март ще стартира прием в магистърска програма „Предучилщна и начална училищна педагогика“, задочно обучение за завършили професионално направление Педагогика.

Вирни се горе