Полицията провежда мащабна операция утре по повод Европейския ден без загинали на пътя

Полицията провежда мащабна операция утре по повод Европейския ден без загинали на пътя

На 21 септември в България и във всички страни, членки на TISPOL, ще се проведе операция EDWARD, а мотото на тазгодишната кампания на Пътна полиция в България е „Спаси животи!“. На 21 септември на територията на област Смолян „Пътна полиция“ е разположила свои екипи на всички възлови места по главните пътища и организира провеждането на специализирана полицейска операция по метода на „Широкообхватен контрол“, като в акцията ще се включат и младежи – доброволци от БЧК по места, които ще раздават информационни брошури, призоваващи към ограничаване на пътнотранспортния травматизъм.

В областния град мястото, където ще се проведе операция EDWARD е на централна поща на бул. “България“ от 15.00 ч. Инициативата, провеждана на територията на ОД МВР – Смолян, е подкрепяна и от Областна администрация – Смолян.

От сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР – Смолян отправят призив към водачите да бъдат толерантни на пътя, да бъдат отговорни, да спазват правилата за движение, за да не се създават предпоставки за пътни инциденти.

Резултатите от проверките и констатираните нарушения ще бъдат оповестени след приключване на операцията.

Вирни се горе