Полицията нищи горски пожар в Смолянско, не изключват умишлен палеж

 Полицията нищи горски пожар в Смолянско, не изключват умишлен палеж

Полицията в Смолян разследва горски пожар, който бушува вчера в местност над боринското село Ягодина. Сигналът за огнената стихия е получен около 18 часа, като се съобщавало за горски пожар в местността „Чаршията“. Странното според огнеборците било, че огънят горял на три отделни места, с петна от около 200 – 300 метра.

В потушаването на пламъците се включили десетки пожарникари, жители на Ягодина и служители на Държавното горско стопанство в Борино. Огънят е овладян своевременно и е спасена около 10 дка иглолистна гора. „Причината за пожара е в процес на изясняване, води се разследване“, коментира говорителят на Областната дирекция на МВР в Смолян Цветелина Черкезова. Тя обаче не отрече, че разследващите работят по няколко версии, включително и за умишлен палеж, предаде Дарик.

Същият ден, огнеборците от Смолянско са гасили още два пожара, предизвикани от късо съединение в далекопровод и изхвърлен фас. Щетите от пожарите в Смолян и в околностите на банското село Горна Дрянка са незначителни.

Вирни се горе