Полицаите поставиха ултиматум на кабинета

Полицаите поставиха ултиматум на кабинета

Синдикалната федерация на служителите в МВР даде ултиматум на правителството да започне реални действия за решаването на проблемите до средата на октомври.

Това се казва в приета днес декларация от синдикалната структура, съобщи БТА.

Полицаите обявиха и “ефективна протестна готовност” заради рязко нарасналото социално напрежение в МВР в последните месеци и в резултат на неизпълнените обещания за промени.

“При неизпълнение на нашето искане ще предприемем непрекъснати ефективни протестни действия съгласно закона. От този момент синдикатът е в ефективна протестна готовност”, се заявява в декларацията.

В средата на септември министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обсъди с полицейските синдикати всички проблеми, свързани с пожарникарите и полицаите. Тогава от Синдикалната федерация на полицаите обявиха, че служители на Гранична полиция не са получавали нови униформи от 3 години, а в част от останалите полицейски управления от 2 г. Според синдикалистите все още не са решени проблемите с консумативите и липсата на бензин в МВР. Полицаите са недоволни и от това, че нощният труд няма да им бъде заплащан според една от промените, готвени от правителството.

Преди дни министър Цветан Цветанов обяви, че в бюджет 2011 е предвидено МВР да получи с около 50 млн. лева повече за издръжка от държавата.

Вирни се горе