Златоград издигна Димчо Михалевски за лидер на БСП

Златоград издигна Димчо Михалевски за лидер на БСП

Златоград издигна Димчо Михалевски за лидер на БСП, общината става втора Бузлуджа за социалисти от цяла Европа

Златоград да стане домакин на национален празник на социалистическото движение, предлага общинската организация на БСП в града. Идеята на местните социалисти е да се учреди празник, който да обединява хората с леви убеждения в България и Европа и да се провежда през лятото на връх Св. Неделя. Предложението бе лансирано и одобрено по време на отчетно-изборна конференция на общинската организация на БСП. На форума присъстваха народният представител от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски, областният председател на партията Дора Янкова, Дария Василева- политически координатор за региона от централата на партията в София, Петър Харадиов- член на областното ръководство на партията, лидерът на Младежкото обединение на БСП Георги Кисьов и др.

За лидер на БСП- Златоград единодушно бе преизбран Емил Хумчев, който е и общински съветник от Левицата в ОБС-Златоград. Той представи задълбочен анализ за развитието и дейността на БСП в изминалите четири години и открои основните приоритети, сред които активно набиране на млади членове, задълбочена работа с Основните партийни организации по квартали и села, които да се превърнат в обществен коректив, който да помага за решаване проблемите на гражданите и активно включване във всички прояви на членовете от Младежкото обединение и жените социалистки. Хумчев отбеляза, че основната цел на партията е спечелване на парламентарните избори. „За всички е ясно, че БСП и Коалиция за Златоград спечелиха местните избори през есента, но кметския пост ни бе отнет”, заяви Хумчев и добави, че в Златоград местния вот е бил нечестен, манипулиран и скандален.

Лидерът на социалистите в общината припомни, че по времето на Тройната коалиция в Златоград са инвестирани огромни средства в проекти, които в момента са спрени от ГЕРБ. Той заяви, че благодарение на инж. Димчо Михалевски е направен пътя за Гърция, разработен е проекта за геотермалната вода, който носи със себе си около 400 работни места. „ГЕРБ спряха проектите, увеличиха безработицата и безпаричието, спряха финансирането за болницата, която е на ръба на оцеляването и трупа борчове”, изтъкна Хумчев, отбелязвайки, че по времето на БСП болницата е получавала годишно по 130 000лв от държавата.

Янкова и Михалевски изказаха пълна подкрепа на общинския председател и изразиха радост от факта, че партията в общината е отворена и приема много нови и млади членове. Двамата политици подкрепиха идеята за празник на социалистическото движение и обещаха да съдействат за провеждането му. На отчетно-изборната конференция социалистите от Златоград представиха и своите номинации за лидер на БСП, като фаворитите им са Сергей Станишев и инж. Димчо Михалевски в знак на признание за свършеното от тях за общината. Смолянският депутат обаче си даде самоотвод и отказа да участва в лидерската битка, с мотива, че не са важни постовете, а да се работи в полза на обществото. Според него повече от всякога партията се нуждае от сплотеност и работа, за да стане първа политическа сила.

Вирни се горе