Златина Узунова да бъде удостоена с приза „Почетен гражданин на Смолян” предлагат от БСП

Златина Узунова да бъде удостоена с приза „Почетен гражданин на Смолян” предлагат от БСП

Известната родопска певица Златина Узунова да бъде удостоена с най-висшето звание на община Смолян – „Почетен гражданин на Смолян”, предлага групата съветници на БСП- Смолян. В докладна записка до председателят на Общински съвет- Смолян и Росица Караджова – председател на Постоянната комисия по образование, култура, вероизповедание, младежта и спорта, представителите на Левицата предлагат народната певица Златина Узунова да бъде удостоена със званието „Почетен гражданин на Смолян”.

Групата съветници на БСП – Смолян се присъединяват към мотивите от докладната записка на кмета на Община Смолян, която описва биографичния и творчески път на народната певица Златина Росенова Узунова. „Ние считаме, че нейният талант и принос за популяризиране на родопския фолклор са безспорни и предлагаме тя да бъде удостоена със званието „Почетен гражданин на Смолян”, заявяват от БСП.

Групата съветници ще представят предложението си и на заседанието на местния парламент на 21 май. Предложението на кмета е Узунова да бъде удостоена със „Златен плакет” на общината. По инициатива на БСП в последните години с почетното звание бяха удостоени известни фолклорни изпълнители като Валя Балканска, Младен Койнаров, Христина Лютова и др. , като знак на преклонение и уважение на тяхното дело за популяризиране на Родопите и културата на родопчани.

Вирни се горе