Заседава Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси

Заседава Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси

На 6 декември 2012 г. в областна администрация Смолян се проведе заседание на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси (ОССЕИВ) във връзка с изготвянето на Областна стратегия за интегриране на ромите в област Смолян до 2020 г. На заседанието присъстваха зам.-кметове, секретари на общини, директори и представители на регионалните структури – РИО на МОМН, РЗИ, РИОСВ, ДБТ, ОД МВР и ТСБ.

Акцент на заседението беше въвеждане процеса на областното планиране в изпълнение на целите на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012 -2020).

На срещата се представиха задачите, целите и механизма на областното планиране, организацията на съвместната работа в Областния оперативен екип, който е отговорен за изготвянето на Областната стратегия и координацията на общинските планове за действие.

До края на м. януари 2013 г., трябва да бъдат изготвени и утвърдени необходимите стратегическите документи за интеграционната политика на областно ниво в периода до 2020 г. ,съобщиха от областната управа.

Вирни се горе