Зам.-министърът на здравеопазването Персенски ще посети Смолян

Зам.-министърът на здравеопазването Персенски ще посети Смолян

В понеделник, 9 февруари, заместник-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски ще посети МБАЛ – Смолян във връзка с изпълнението на проект.

Поканени на събитието са областният управител на Смолян г-н Недялко Славов, кметът на Общината – г-н Николай Мелемов, народни представители от областта, представители на съсловните и държавните институции в региона, медицинският персонал на болницата и медии.

По проекта е закупена, доставена и монтирана следната медицинска апаратура: компютърен томограф; ядрено-магнитен резонанс; ендоскопска система, окомплектована с конфокален лазарен гастроскоп и конфокален лазарен колоноскоп; дигитален скопично-графичен рентгенов апарат; дигитална мамографска система;система ПАКС, съобщиха от лечебното заведение. Общата стойност на проекта възлиза на 5 766 764, 33 лв.

Основната цел на проекта е модернизиране инфраструктурата на МБАЛ Смолян – чрез монтаж на медицинско оборудване за прилагане на високотехнологични болнични дейности по отношение диагностиката и лечението на онкологични заболявания.

Вирни се горе