Янкова: БСП има за задача запазването и отстояването на демокрацията и държавността, които са застрашени

Янкова: БСП има за задача запазването и отстояването на демокрацията и държавността, които са застрашени

Областният председател на БСП – Смолян Дора Янкова посети Мадан и Неделино. Тя бе придружавана от Петър Харадинов – член на областното ръководство на партията, Дария Василева – политически координатор на БСП за региона, Георги Кисьов- председател на Младежкото обединение в Смолян и Ася Балийска – член на областното ръководство на жените социалистки. В Мадан Янкова разговаря с представители на общинското ръководство на БСП във връзка с предстоящата отчетно-изборна конференция. Янкова се срещна и с представителите на синдикатите от „Горубсо” – Мадан, с които обсъди обстановката в минното дружество след протестите и влизането на нови инвеститори. Тя призова синдикалистите да продължават да отстояват правата на работниците и им препоръча, при стъпването на новия собственик да подпишат колективен трудов договор, за да не останат излъгани и в бъдеще да не се стига до протести. Янкова прие поканата, следващия петък да гостува на миньорите, които ще дадат голям курбан в център на града по повод благоприятно стеклите се обстоятелства за дружеството.

В Неделино Дора Янкова проведе среща с общинския лидер на БСП Красимир Нейчев, общинския съветник Александър Бабачев и новоизбрания председател на Младежкото обединение в общината Александър Трендафилов, с които обсъди актуалните проблеми на общината и предстоящата отчетно-изборна конференция. Тя поздрави Александър Бабачев за активността му като съветник и сподели радостта си от съществената му роля в разработването и защитаването на проект за 3 млн.лв. за инфраструктура в общината.

Основният проблем в Неделино е голямата безработица, която надхвърля 30%. Нейчев заяви, че населението масово емигрира в Испания, Великобритания и Гърция, където жените и мъжете работят като селскостопански работници. Според него основния проблем са орязаните субсидии и неясния пазар за тютюна, който десетилетия е давал препитание на региона. В града масово затварят заведения, което показва, че в криза е малкият и среден бизнес. Янкова обеща съдействие за обучение на млади фермери, които желаят да разработват проекти, както и обучение на политическите дейци в общината. Тя бе категорична, че БСП ще спечели предстоящите парламентарни избори и призова дейците на партията за по-голяма активност, за да може повече граждани да се запознаят с управленската програма на Левицата и визията за излизане от тежката криза, която управляващите от ГЕРБ утроили. Янкова посочи, че зад ГЕРБ не стоят граждани за развитие, а машина и сила.

„БСП е единствената алтернатива на управляващите. Нашата задача е да подкрепим хората, които едва свързват двата края. Не бива да оставим едрия капитал и олигарсите да управляват политиците, мачкайки хората”, заяви Янкова. Тя добави, че за последните три години управляващите са „надували само балони”, които се пукат един по един, довършили са проектите, започнати от правителството на Станишев, замразили са заплати, пенсии, закрити болници, недостъпно образование. „Ние от БСП предлагаме нов тип държавност в партньорство с гражданите, достъпно здравеопазване и образование, силна социална политика и намаляване на младежката безработица, с гарантирано първо работно място, защото в момента младите българи са като роби в ягодовите полета на Испания и Великобритания. БСП си поставя за цел и увеличаването на пенсиите, разкриване на нови работни места, защото в момента пенсионерите изхранват безработните, което е абсурд, отстояване и гарантиране на демокрацията и държавността, защото в момента те са застрашени.

Янкова и членовете на БСП посетиха и новия клуб на партията в Неделино, където разговаряха със симпатизанти.

Вирни се горе