Янев зове за предсрочни избори и 100 депутати

Янев зове за предсрочни избори и 100 депутати

Лидерът на партията “Ред, законност, справедливост” Яне Янев се срещна с жители на Монтана, пред които представи проект “Нова конституция, нова държава”.

Той се обяви за предсрочни парламентарни избори, за свикване на Велико народно събрание и изработване на нова конституция, съобщи БТА.

“Всички правителства през последните 20 години са се провалили и животът на българския народ не се е подобрил с нищо. Причина за това е действащата конституция, в която е заложено всички власти да си пречат една на друга и общо да пречат на българските граждани”, заяви лидерът на РЗС.

Според него с новата конституция трябва да се промени броят на депутатите от 240 на 100, да се премахне имунитетът на депутати, съдии и прокурори и да има възможност за отзоваване на кметове, общински съветници и депутати, "ако те не си вършат работата. По думите му трябва да се улесни и процедурата за свикване на референдуми по важни за страната въпроси.

“Целта на правителството е да докара държавата до банкрут, а действията на премиера и министрите са неуравновесени и те често сменят позициите си, заяви още лидерът на "Ред, законност,справедливост”, цитиран от БНР.

Той съобщи, че експертен екип на партията е направил проучване на икономическата ситуация и като пример посочи броя на задлъжнелите семейства в областта, които разчитат на кредити. Над 40% от хората, които са взели потребителски кредити, са просрочили плащанията си.

Преди дни Яне Янев обяви, че партията му започва активни действия за сваляне правителството на Бойко Борисов. “В момента ни управлява партия, която е хибрид между БКП и МВР”, каза той и призова всички българи да се отърсят от страха и примирението и да подкрепят идеите му.

Вирни се горе