Янев се коалира, тръгва да бие БСП и Кунева

Янев се коалира, тръгва да бие БСП и Кунева

Лидерът на РЗС Яне Янев започна подготовка за следващите парламентарни избори. Той обаче тръгва в битката за депутатските места не сам, а в комбина с „Либералния алианс" на Веселин Марешки.

„Днес даваме заявка да победим изчерпаната и тежко изхабена българска левица в 50% от многомандатните избирателни райони", заяви лидерът на РЗС Яни Янев по време на първата съвместна пресконференция на двете партии.

Той коментира, че неговата лична политическа цел е такава както преди години е „спрял" Кобурга и е казал, че царят е гол и се е върнал само да си вземе имотите. Сега ще се бори да не допусне Кунева отново да подмени вота на българските граждани.

„Аз ще изпратя лично Кунева или Пръмова, каквато и да е, там където изпратих Кобурга – в политическото небитие", закани се още лидерът на РЗС. Той обеща, че новата коалиция няма да е патерица на ГЕРБ.

„Имаме ясни отлики, добре поставена физиономия, която е различна като политически субект от всичко, което се предлага", коментира още Янев. Лидерът на РЗС припомни и голямата свещена кауза на своята партия, а именно да пратят в историята порочния посттоталитарен модел на управление. По думите това може да стане чрез свикване на Велико Народно събрание и приемането на нова конституция.

„Ние сме за 100 общини, 100 съдебни района, за 100 народни представители и 50% намаляване на държавната администрация", изтъкна още той. По думите му РЗС ще настоява за декриминализация на държавата и ще потърси сметка на тези, които са опоскали България.

„Искаме да видим министри в българските затвори", изригна още Янев. Той подчерта, че новият му коалиционен партньор Веселин Марешки със своя бизнес прави за България това, което държавата много пъти не е успяла да направи за своите граждани.

Марешки от своя страна обеща, че ще се бори за равенство между половете. Според него, жените са по-подредени, по-честни и по-верни и затова той се „закани" на 50% от хората, които ще представляват тази коалиция на властови постове да бъдат поставени жени.

„Ние ще работим за чувствително повишаване доходите на Българите и всички в България да сме по-усмихнати и по-щастливи", подчерта той. Освен пенсионната реформа, той обеща промени в здравната реформа и най-вече в лекарствоснабдяването. Марешки се обяви за приемането на точни правила за разгръщане на малкия и среден бизнес. Той определи новата коалиция като дясноцентристка и социална. Освен това, по думите му, новата формация е много по патриотична от всички останали патриотични партии, които ходят по площадите да викат и да нарушават закона.

„Аз съм много по-голям патриот от всички тези хора, нека не даваме право на тези формации да заграбват това политическо пространство", призова Веселин Марешки.

Вирни се горе