Яне Янев ще съди Бойко Борисов

Яне Янев ще съди Бойко Борисов

Лидерът на РЗС Яне Янев обяви, че е възложил на правния отдел на партията да заведе колективен иск в съда срещу премиера Бойко Борисов. Той обаче не уточни дали искът ще бъде за клевета. “След като е знаел, че ние сме атентатори, защо не ни е преписал направо и убийство – при този инцидент можеше да умре човек. Нека си извика Тодор Великов за свидетел”, каза още Янев в ефира на bTV.

Вчера премиерът Бойко Борисов намекна, че зад взрива пред редакцията на в. “Галерия” стои РЗС. “В събота бяха петима депутати при мен и мисля, че Тодор Великов публично го е казал, че е присъствал на разговори, в който те са се готвили да правят такива неща и да събират общественото внимание”, каза тогава премиерът. Още миналата седмица бившият организационен секретар на РЗС Тодор Великов разказа, че по време на предизборната кампания през 2009 г. Яне Янев го питал дали ако инсценира пътен инцидент със себе си това няма да повлияе положително върху резултата за партията, съобщи Livenews.

Днес Янев заяви, че всичко казано от Великов е лъжа и заплаши бившия си съпартиец с трето дело. "Аз срещу Великов съм завел две дела, това ще е третото с много тежки последици”, закани се лидерът на РЗС.

“Звездата на Борисов изгря, когато той като секретар изнасяше труповете на своите довчерашни приятели от СИК. Моята теория е, че премиерът е силен по време на хаос. Силен е когато има показни убийства и взривове. Очаквам в скоро време той да сложи черния шлифер, да ходи по улиците и да вдига белите чаршафи на труповете – това му е силата на Борисов. Той видя, че не може да борави с европейски средства. Политическият хаос се създава от тези, които не вдигат химикалка, а бухалка”, заяви Янев.

По думите му вчерашния взрив пред редакцията на в. “Галерия” е държавен преврат, организиран от държавната мафия. “В основата на това е един нереализиран кандидат фюрер и един бивш и, може би, настоящ рекетьор”, каза още председателят на РЗС.

“Господин Янев постоянно ме дърпа за езика, защото нали знаете, че, ако аз започна да изваждам нещата, които знам за него, не знам той откъде не трябва да излиза”, заяви в отговор независимият депутат Тодор Великов в ефира на bTV. По думите му разговорът между него и премиера е бил съвсем приятелски и той го е информирал за случилото се през 2009 г.

“Вие чувате и виждате агресията, която Янев отправя към премиера. Тези хора не се посвениха да кажат, че двама агенти от ДАНС са опорочили подписката на РЗС. Янев застана на трибуната пред събрали се партийни членове и казва "Нека Борисов да ме разстреля, ако трябва, но аз ще продължа да говоря”. Той може да предизвика някой психопат да стреля по него, може да очаквам всичко от тези хора”, призна Великов.

Вирни се горе