Внасят вот на недоверие заради "провала Шенген"

Внасят вот на недоверие заради "провала Шенген"

В Народното събрание ще бъде внесен вотът на недоверие към правителството на Бойко Борисов.

„По традиция" сред първите, които се обявиха за вота, бяха БСП. Преди седмица лидерът им Сергей Станишев посочи, че най-крещящият провал на вътрешния министър е провалът за Шенген. Социалистите се аргументираха още и с провала според тях на политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, полицейщината и нарушаването на основните човешки права

В консултациите за вота на недоверие се включиха и ДПС, като на брифинг в парламента Лютви Местан подчерта, че двете формации са постигнали съгласие по темата му – срещу политиката в сектор сигурност, заради провала в Шенген, полицейщината и нарушаване на човешките права

Малко преди това от ДСБ заявиха, че категорично ще подкрепят подобен вот на недоверие – независимо кой го внася. Вътрешният министър и вицепремиер „бе уволнен" и от СДС, които също обявиха, че ще подкрепят вота.

Аналогична позиция заеха и РЗС. За нас е безспорен факт, че има срив в системата на МВР и той трябва да бъде преодолян максимално бързо, заяви Яне Янев, изтъквайки, че този път консерваторите ще участват в дебатите и в гласуването на вота.

Вчера от Атака обявиха, че няма да подкрепят вота, посочвайки, че няма да се „наредят" до БСП, ДПС и сините и да гласуват заедно с тях.

Вирни се горе