Цветан Цветанов: С кадровите промени, реваншисткото управление на тройната коалиция, се подготвя за предсрочни избори

Цветан Цветанов: С кадровите промени, реваншисткото управление на тройната коалиция, се подготвя за предсрочни избори

Сегашното управление работи със злоба и реваншизъм. Махат поголовно експертите от държавните структури, което няма да доведе до по-добри резултати, защото се назначават хора верни на партията и каузата на тройната коалиция. Затова за всяко едно политическо уволнение трябва да има политическа реакция, обяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на областно събрание на партията в Смолян. Това, което правят с тези кадрови промени е да се подготвят за предсрочни избори, допълни той и беше категоричен, че тези послания трябва да стигнат до всички, които не са съгласни с подобен подход на управление. Кабинетът „Орешарски” са загубили реалната представа за случващото се в държавата и усещането на хората за справедливост. Участието в политиката не е да си реваншистки настроен спрямо политическия ти опонент, а просто да има правене на политики. Цветанов каза, че перспективата на сегашното правителство е почти никаква и продължи с анализа на ненормалната политическа ситуация. Институциите са под обсадата на протестиращите мирни български граждани. Народното събрание работи при заграждения от метални съоръжения, които да изолират гражданите от близост до законодателната институция, където надписа е: „Съединението прави силата“.

Цветанов засегна и темата с най-голямата грешка при управлението на ГЕРБ. Партията трябва да очисти плявата, защото има хора, които са били в нея заради икономически или висши интереси. Според него сега се виждат истинските личности, които са ценни и могат да бъдат полезни за развитието на регионите и общините. Когато искаме да правим партия и политика, икономическите интереси трябва да са на заден план, за да се прави реална политика за хората.

Пред областната структура в Смолян зам.-председателят на ГЕРБ посочи основния политически опонент. Това са БСП, ДПС и Атака -три диаметрално противоположни партии, които са се обединили само за далаверата и икономическия интерес. Тяхното обединение не е в интерес на хората и общините. Социалната им политика е манипулативна, защото демонстрират загриженост, но след като изхарчат средствата от заема в размер на 1 милиард лв., тези пари ще ги връщат всички български граждани, коментира Цветанов.

Много от вас ще бъдат атакувани по всякакъв начин, защото това е техният стил, казвам го от личен опит, но трябва да бъдем единни и да се въоръжим с търпение, предупреди членовете на ГЕРБ зам.-председателят на партията.

Областният координатор на ГЕРБ Николай Мелемов също изрази мнение, че най-важно в партийния живот е да има отбор, защото политиката е колективен спорт. Той също засегна темата с проблемите по места, както и масовите уволнения в държавните структури. В областното събрание взеха участие Цветомир Паунов, административен секретар на ПП ГЕРБ , евродепутатът Владимир Уручев , общински съветници, общински и организационни секретари от областта.

Преди срещата със структурите на ГЕРБ, Цветанов дари играчки на децата от ОДЗ „Синчец“ в Смолян . На входа той бе посрещнат от малчугани, облечени в родопски носии, които го почерпиха с питка и мед. За благодарност те го поздравиха със стихотворения и песни. Заедно с децата Цветанов развърза пакетите, в които имаше мозайки, конструктори, пъзели и специална образователна игра за безопасност на движението. Винаги когато идва в Смолян Цветанов посещава тази детска градина и прави подаръци за малчуганите.

Вирни се горе