Цветан Цветанов: Благодаря на кметовете на Смолян и на Чепеларе, които спомогнаха за възраждането на Роженския събор

Цветан Цветанов: Благодаря на кметовете на Смолян и на Чепеларе, които спомогнаха за възраждането на Роженския събор

Човек винаги може да се зареди в Родопите, особено с тази традиция, която за съжаление девет години беше изоставена, а сега – възстановена. Това заяви пред журналисти днес председателят но ПГ на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Смолян.

По думите му, събори като този на Рожен, където три дни се слуша само българска народна музика и се представят възстановки на отминали обичаи, е възможност да бъде съхранена българската духовност. Цветанов подчерта, че това и форма за по-добър поминък на местните хора, за повече туризъм. „Всички гости, които сега са тук и през дните и месеците занапред, ще знаят, че това е уникалното място, където всеки може да се зареди, да се потопи в тази прекрасна атмосфера и да забрави грижите си“, посочи Цветанов. Той подчерта, че цени изключително много българските традиции, неслучайно винаги е гост на съборите в Жеравна, на фолклорните прояви в Златоград, а сега и на Рожен.

Попитан дали, ако всички български политици бяха дошли на родопския събор – място на единение за хора, които в миналото са били разделени, биха се променили в парламента, Цветанов отговори така: „Разбира се, че ще се променят, защото тук всеки мисли добро, всеки разбира, че само заедно бихме постигнали всичко, което искаме. Когато сме разединени, ние сме в услуга само на онези, които не искат да има здрава и правова държава, не искат да има стабилност в управлението.“

Цветан Цветанов благодари на кмета на Смолян Николай Мелемов, на Тодор Бозуков – кмета на Чепеларе, и всички организатори, които са спомогнали за съхраняването на традициите в Родопите и България.

Вирни се горе