Трима представители на МГЕРБ – Смолян участват в политическа академия в Брюксел

Трима представители на МГЕРБ – Смолян участват в политическа академия в Брюксел

Областният координатор Димитър Настанлиев и членовете на УС на МГЕРБ – Смолян, Георги Костадинов и Георги Йочев са участници в Първата политическа академия в Европейския парламент в Брюксел, която се провежда от 28 до 30 ноември, съобщиха от пресцентъра на партията. Форумът е по инициатива на заместник-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Академията се организира съвместно от младежката структура на ГЕРБ и българския евродепутат Илиана Иванова.

В Академията участват 80 представители на МГЕРБ от цялата страна. В продължение на три дни младите хора ще имат възможност да се срещнат с част от водещите европейски лидери и да обсъдят с тях актуални въпроси от европейския дневен ред. Младежите ще имат възможността да разговарят с българския еврокомисар Кристалина Георгиева и с комисаря по регионалната политика Йоханес Хан.

Освен това младежите от ГЕРБ ще се срещнат с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопез, заместник-председателя на Европейския парламент Отмар Карас, генералния секретар на групата на ЕНП в Комитета на регионите Хайнц-Питър Кнап, българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП и други представители на Европейския парламент, Европейската комисия и Комитета на регионите.

Европейската политическа академия е първата, която МГЕРБ организирана извън страната. Целта на срещата е младите хора да получат възможност да разширят познанията си за Европа и да им предостави форум, на който да обсъдят своите идеи за общото европейско бъдеще именно с хората, които в момента създават и ръководят европейската политика, обясниха още от партията.

Вирни се горе