Транспортните фирми от Смолян се включват в националния протест

 Транспортните фирми от Смолян се включват в националния протест

Транспортни компании от Смолянска област се включват в Националното шествие на българските превозвачи, съобщи за Smolyannews.com регионалния представител на Сдружението на международните превозвачи за област Смолян Костадин Сунков.

Протестът, който е в подкрепа на правителството, ще се проведе от 10.00 до 14.00 часа на бензиностанцията в Устово до МИТНИЧЕСКТО БЮРО, където ще бъдат паркирани камионите на фирми от транспортния бранш в областта.

“По време на протеста движението няма да бъде спирано, а ще е с временна организация, която ще гарантира безопасността на преминаващите автомобили. Ще има транспаранти и паркирани тирове в подкрепа на протеста”, заяви Сунков. След края на протеста ще има курбан за празника на шофьора.

Областният управител, като представител на държавата заяви пред Smolyannews.com ,че се надява да се постигне балансирана позиция,която да защити интересите на превозвачите и на държавата и ги поздрави с празника на шофьорите Спасовден, като им пожелава здраве и безаварийно пътуване.

Припомняме,че до днешните протести се стигна заради несъгласието на транспортните фирми от пакета за мобилност, които Европейската комисия внесе в Европаламента и предстои да бъде гласуван от евродепутатите.

Организаторите се извиняват за причиненото неудобство и апелират към останалите участници в движението за толерантност. Те молят гражданите да бъдат търпеливи и съпричастни към протеста, което защитава национални интереси.

Вирни се горе