Тодор Бозуков встъпи в длъжност като заместник-областен управител на област Смолян

Тодор Бозуков встъпи в длъжност като заместник-областен управител на област Смолян

Днес, официално встъпи в длъжност Тодор Бозуков, който беше назначен за заместник-областен управител на област Смолян със заповед на министър-председателя на Република България Бойко Борисов, от 23 декември 2015г. Той ще заеме поста на подалия оставка Зарко Маринов.

„Ние продължаваме усилено да работим по приоритетите, които предстои да се реализират през тази година, да преследваме предначертаните цели, както и да изпълняваме ежедневните си задачи. Изказвам удовлетворение от назначението на г-н Бозуков. Сигурен съм, че с неговия богат политически, управленски и експертен опит ще допринесе за подобряване работата на областна администрация.”, каза областният управител Недялко Славов пред журналистите на провелата се днес пресконференция във връзка с встъпването на Тодор Бозуков в длъжност, като заместник-областен управител. Славов отбеляза, че съвместната работа със Зарко Маринов е била ползотворна, за което изказа благодарността си към бившия си заместник. Относно разпределението на ресорите между двамата заместници, областният управител каза, че „няма съществено преразпределение, за отбелязване е, че туризма преминава в ресора на г-н Бозуков”. „За мен е чест да бъда част от екипа на областния управител г-н Славов”, каза Тодор Бозуков, допълвайки, че този пост е предизвикателство за него и той ще даде максималното от себе си, за да оправдае очакванията и доверието. „Това, че ние сме екип от ПП ГЕРБ повече ни задължава, тъй като отговорността ни е изключително голяма, но това ни и мобилизира да дадем най-доброто от себе си за решаването на проблемите.” Бозуков отбеляза, че е човек, който работи в екип и държи на координацията и взаимната подкрепа.

Тодор Бозуков е роден на 19 септември 1962г. Има магистърска степен по икономика и счетоводство от Висш финансово-стопански институт – гр.Свищов. Тодор Бозуков има три мандата като кмет на община Чепеларе – два последователни мандата от 1999г. до 2007г. и от 2011 до 2015г.

Вирни се горе