Стефан Данаилов да стане „Почетен гражданин на Смолян” предлагат от БСП

Стефан Данаилов да стане „Почетен гражданин на Смолян” предлагат от БСП

Стефан Данаилов да бъде удостоен с най-високото отличие на Смолян- „Почетен гражданин”. Това предложение ще отправят до кмета на общината групата общински съветници от БСП- Смолян. Инициативата е по повод 70-годишният юбилей на проф. Стефан Данаилов и огромният му принос за развитието на културата и фолклора в общината и региона. Вчера представителна група от левицата в Смолян, начело с областния лидер Дора Янкова честити юбилеят на проф. Данаилов в София.

Янкова отбеляза, че родът на Ламбо е направил много за града. „Баща му е основател на Съюза на тракийските дружества в Родопите. Виден патриот, военачалник, родолюбец. Самият Стефан Данаилов е гордост за цяла България- уникален актьор, блестящ политик и един от най-добрите министри на културата, които страната ни някога е имала”, изтъкна Янкова. Тя припомни, че като министър на културата той е ремонтирал Родопския драматичен театър, заделени са огромни средства за ремонт на читалища, за възраждането на духовните и културни огнища в цялата планина. Все още в цялата страна се говори и за последния Национален събор на Рожен, който се проведе под негов патронаж. Като знак, че Смолян е в сърцето му Стефан Данаилов започна и кампанията си за вицепрезидент от областния град през 2011г.

Представителите на БСП обявиха, че за награждаването на проф. Стефан Данаилов със званието „Почетен гражданин на Смолян” ще се сформира и голямо гражданско движение от политици, интелектуалци, общественици и граждани.

Вирни се горе