Стефан Балабанов в Девин: Нещата се случват, когато институциите действат задружно

Стефан Балабанов в Девин: Нещата се случват, когато институциите действат задружно

Заместник-министърът на вътрешните работи откри реновираните сгради на РУ-Девин и на регионалното звено на ГДПБЗН в града и в Златоград

Обновените сгради на Районното полицейско управление и на пожарната ще допринесат не само за икономия на електроенергия, но и за по-добри условия на работа на служителите. Осъщественото обновяване доказва, че когато държавните институции действат задружно, когато началниците на районните полицейски управления и на пожарната милеят за хората си, нещата се случват, заяви зам.-министър Балабанов на церемонията. Той припомни, че когато служителите работят съвестно, те дават спокойствие на жителите, дават сигурност, без която няма развитие на туризма, няма инвестиции. Балабанов отбеляза, че в Смолянска област вижда спокойни и задружни хора. По думите му това би трябвало да бъде модел на поведение за всички области в страната. В знак на уважение към кмета на община Девин, зам.-министър Балабанов му връчи плакет на МВР, съобщиха от министерството.

Предстои пожарникарите в България да получат чисто нови защитни облекла, които са последна дума на техниката. Това ще стане през април 2018 г., съобщи още в Девин зам.-министърът на Министерството на вътрешните работи Стефан Балабанов. На церемонията присъстваха и директорът на ГДПБЗН гл.комисар Николай Николов и директорът на ОДМВР-Смолян ст. комисар Николай Димов.

Главен комисар Николов също благодари за изграденото партньорство между ГДПБЗН и общините. Благодарение на това, обновяваме седмата по ред сграда в региона, уточни директорът на главната дирекция.

На тържествената церемонии организирани от община Девин, присъстваха – зам. – министърът на МВР – Стефан Балабанов, директорът на ОД МВР – Смолян – старши комисар Николай Димов, Евродепутатът – Владимир Уручев, депутатът от ГЕРБ – д-р Красимир Събев, областният управител – Недялко Славов и зам. – областният управител – Владимир Гърбелов, директорът на ГД " ПБЗН " гл.комисар – Николай Николов, директорът на дирекция „Оперативни дейности” при ГД " ПБЗН " – МВР – старши комисар Красимир Шотаров, Директорът на ОД " ПБЗН " – Смолян ст. комисар – Симо Цървуланов , областният координатор на ПП ГЕРБ – Николай Мелемов, началникът на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи – Анжелина Тотева.

Строително монтажните работи са реализирани по проект " Подобряване на жизнената среда на сгради на територията на град Девин – въвеждане на енергоефективни мерки на сградата на РС " ПБЗН " и на сградата на РУ – Девин ". Безвъзмездната финансова помощ е по Оперативна програма " Региони в разтеж " и е на стойност съответно : сградата на РС " ПБЗН " – 420 000 лв. , а сградата на РУ – Девин – 480 000 лв.

Вирни се горе