Социалисти уважиха традиционния курбан на смолянското село Река

 Социалисти уважиха традиционния курбан на смолянското село Река

Председателят на общинския съвет на БСП –Смолян и председател на групата съветници от левицата в Общински съвет Милко Гавазов и общинските съветници Рабие Кьосева, Петър Харадинов и Георги Кисьов, уважиха традиционния курбан на смолянското село Река. Курбанът е ежегоден и се дава от месното население за здраве и богата реколта. Социалистите поздравиха жителите и гостите на селото, като проведоха приятелски разговор с тях.

За курбана, са заклани четири големи овце. Селото бе приготвило храна за 700 души, които традиционно се събират от околните населени места.

Адвокат Милко Гавазов пожела на всички здраве, дълголетие и повече добри новини за региона. „Щастлив съм, че в мандата на кмета Дора Янкова успяхме да защитим проекти за ремонт и асфалтиране на пътищата Река – Катраница и Река – Градът. След десетилетия хората най-после имат модерни и безопасни пътища. Радвам се, че успяхме да реализираме проекта за превръщане на „Момчиловата крепост” в атракция, която ежегодно привлича хиляди туристи в района”, каза още шефът на червените съветници в местния парламент.

Гавазов увери хората, че съветниците заедно с представителите на правителството и парламента работят активно за решаване на основните проблеми в малките населени места- подобряване на здравното обслужване, социалното подпомагане, както и разкриването на работни места. „Мисля, че перспективите пред региона са големи и с помощта на правителството и ЕС ще успеем да намерим най-точните мерки за родопските села”, подчерта Милко Гавазов.

Вирни се горе