Социалисти от Смолян и Благоевград дискутираха развитието на местните власти и предстоящите избори на семинар в Гоце Делчев

Социалисти от Смолян и Благоевград дискутираха развитието на местните власти и предстоящите избори на семинар в Гоце Делчев

Дора Янкова: БСП влиза в местните избори с амбиция за разширяване на влиянието и спечелване на максимален брой общини

Двудневен семинар на тема „Местна власт и предизборната 2015г.“ се проведе в Гоце Делчев. Инициативата събра на едно място общинските съветници и председателите на общинските партийни организации на БСП в областите Смолян и Благоевград. Форумът бе воден от депутатите Дора Янкова, Кристиян Вигенин и евродепутатът Георги Пирински.

„Избрахме за семинара Гоце Делчев, защото градът е пример за добро управление, а кметът, г-н Владимир Москов, е модел за успешен кмет с пет мандат зад гърба си“, заяви при откриването Дора Янкова, член на ИБ на БСП и депутат от Смолян. Тя подчерта, че местните изброи, които предстоят наесен, са основен приоритет за левицата.

Участниците от двете области демонстрираха пълна мобилизация и готовност за изборната кампания, като основната цел е спечелването на максимален брой общински центрове и разширяване на влиянието на червената партия.

„Влизаме в изборите като голям и сплотен екип. Имаме енергия и очакваме добри резултати“, коментира Янкова. По думите й ключът към успеха на БСП е издигането на силни кандидати за кметове по места, както и максимално съчетание на експерти и общественици в листите за общински съветници. За всяка община ще се изготви и амбициозна управленска програма, насочена към хората.

На семинара бе дискутирана актуалната тема за бюджетите на общините, бяха обсъдени добри практики в местната власт и бе обсъдена актуалната политическа обстановка.

Вирни се горе