Смолянска социалистка с контратекст на „Да бъдеш гербер не е лесно”

Смолянска социалистка с контратекст на „Да бъдеш гербер не е лесно”

Смолянска социалистка направи контра песен на нашумелият в последно време химн на управляващите „Да бъдеш гербер не е лесно”. Потресена от песента, чийто текст възхвалява управляващата партия и опита на младата певица да изкара, че всичко в страната ни е розово благодарение на Бойко Борисов, Ели Илиева е написала свой текст, който иска да изпрати до певицата Соня Иванова, или пък до друг изпълнител, който да направи контрахимн на ГЕРБ, обявиха от пресцентъра на БСП.

„Да бъдеш гербер никак не е лесно, макар че в момента е чудесно.

През школата на Червената роза трябва да си минал,

после с „Времето е наше” пълно гърло да си драл,

след това в поклони царски да си се спинал …

и чак тогава ставаш „гербер”, но вече умалял!

„Да бъдеш гербер никак не е лесно”....

пее момата и си вярва, че в Родината ни всичко е прекрасно

и Бойко в ореоли й е мярва.

А, че наборите й безработни

в чужбина трудят се самотни и животът им не е лесен –

това го няма в нейната песен… се казва в част от текста, през погледа на социалистката.

Илиева обясни, че още когато е чула песента и последвалата дискусия след това, е останала смаяна от опита за политическо слагане и падение. „Аз съм на 64 години и съм живяла в различни управления, но подобно падение не съм виждала”, разказа потресите си Илиева. Според нея подобни песни не бива да се излъчват по медиите, защото будят смях и съжаление. „Имаме прекрасни български изпълнители и песни, признати на световно ниво, едва ли обаче се нуждаем от партийни изпълнения за възхвала на управляващите при условие, че българският народ тъне в мизерия, нищета и страх”, добави Илиев.

Само преди около седмица стана ясно, че авторът на „Да бъдеш гербер не е лесно” Иван Тенев, отрече да писал подобно нещо. Той е написал „цвете”, но незнайно защо певицата, или екипът й са заменили думата с политическото – „гербер”, добавиха от левицата.

Вирни се горе