Слагат полицай до всяка вила и нива

Слагат полицай до всяка вила и нива

Полицията засилва охраната във вилните зони и слабо населените места, съобщи МВР. Заповедта е на вътрешния министър Цветан Цветанов за противодействие на конвенционалата престъпност. Причината са зачестилите кражби и оплакванията на пострадали от набезите на апашите.

Повече полицаи ще има и в тъмната част на денонощието и през почивните дни. От вътрешното ведомство вече готвят преразпределение на униформените.

Полицаите ще подобрят контактите си с местната власт и администрация, държавни органи и организации, учебни заведения, частни охранителни фирми и др. Така ще се актуализират данните за наблюдаваните от вътрешното ведомство територии, се казва още в съобщението. Особено внимание ще се отдели за подобряване на взаимодействието между отделните структури на МВР по места. Районните инспектори вече веднага ще алармират местните структури на криминална и икономическа полиция и борбата с организираната престъпност за информация, която е свързана с функциите им. За да са в час с проблемите на хората, инспекторите трябва да засилят срещите си с тях.

Мерките, спуснати от Цветанов, ще се следят от областните структури на МВР.

Вирни се горе