Синята коалиция се сплотява

Синята коалиция се сплотява

ДСБ и СДС ще се явят заедно на местните и президентските избори, това обяви Иван Костов на съвместна пресконференция с Мартин Димитров.

Обсъжда се и формата „Синята коалиция плюс".

Нашата цел е да бъдем силен конкурент в дясно, включително и на ГЕРБ, изтъкна лидерът на ДСБ.

Той обясни, че до месец ще има още една среща във формат „Лидери на Синята коалиция", като изрази надеждата двамата с Мартин Димитров да се срещнат и по-рано.

Мартин Димитров предположи, че ще се видят след месец, за да обсъдят и обявяването на номинацията на нов здравен министър, тъй като и двамата лидери не вярват, че новият здравен министър ще е успешен.

Според тях са необходими реформаторски идеи и ако Борисова няма реформаторска визия за промяна на здравеопазването, няма да получи подкрепата им в парламента.

Иван Костов смята, че реформите в здравеопазването са забавени с 9 г. По думите му правителството се насочва към ляв популизъм.

Двамата лидери са притеснени от забавянето на реформите и тежкото положение на бюджета, както и за състоянието на здравния сектор.

„Здравеопазването е в тежка криза", категоричен е Димитров.

Затова утре ПГ на Синята коалиция кани Анна-Мария Борисова на среща, за да представи визията си за развитие на здравеопазването.

„Притеснени сме за бюджета през 2010", каза Димитров и допълни, че не виждат воля за истински антикризисни мерки.

Вирни се горе