Сергей Станишев: Хората не ядат балансиран бюджет

Сергей Станишев: Хората не ядат балансиран бюджет

„Осъзнава ли вицепремиерът и министър на финансите, че хората не ядат балансиран бюджет”, попита лидерът на БСП. Станишев призова Дянков да направи сравнение с Гърция, като говори за наследството на сегашното правителство от предишното. Според Станишев Дянков провежда политика, която нямала нищо общо с реалността в България и не може да събере приходи. Вместо да обикаля популярни телевизионни шоута да си върши работата, но очевидно е неспособен. Неговата политика води до задълбочаване на кризата, отсече лидерът на червените.

Отново сме виновни за неспособността на министър Дянков да се справи с кризата, коментира ощ етой. Станишев припомни, че в понеделник Дянков отправи обвинения, че предишното правителство е похарчило предизборно 1,2 млрд. лв. В огромната си част тези средства са бюджетни и са планирани в Бюджет 2009, каза Станишев.

Министър Дянков ни се сърди за това, че сме платили 211 млн. лв. в подкрепа на българските земеделци и то в условия на криза. Защо тогава не порицае министър-председателя, че ще плати 111 млн.лв. – и той ли го прави предизборно, попита още Станишев.

«Политиката на свиване на разходите доведе до задължения на държавата към бизнеса в размер на 2 млрд. лв.”, каза и червеният депутат Корнелия Нинова. От БСП настоявят за незабавно разплащане с бизнеса от бюджета на държавата и актуализация на бюджета.

Вирни се горе