Сашо Бабачев оглави общинската организация на БСП в Неделино

Сашо Бабачев оглави общинската организация на БСП в Неделино

Сашо Бабачев е новият председател на Общинския съвет на БСП- Неделино. Той бе избран единодушно от членовете на общинската организация на отчетно-изборна конференция и заменя Красимир Нейчев, който 12 години оглавяваше партията.

Бабачев е икономист, завършил е и информационни технологии, занимава се със собствен бизнес в района. Официални гости на конференцията бяха областният председател на Левицата Дора Янкова и Дария Василева –координатор на БСП за областите Смолян и Пазарджик. Социалистите в Неделино представиха задълбочен отчет и анализ на политическата обстановка в общината. Като основен проблем на общината, социалистите откроиха тоталната безработица, емиграцията и демографския срив, които оказват негативно влияние и на политическите организации.

Според тях, за да може регионът да се запази и оцелее, е нужно БСП, след спечелването на властта да инвестира в образованието на младите хора, разкриване на работни места за тях и запазването им в региона. Основната цел на социалистите ще е намаляването на безработицата и балансираното развитие на страната, защото райони като Неделенският са забравени от правителството. Социалистите поискаха от новия председател да организира по-чести приемни и посещения на депутати от Левицата и представители на Националния съвет, както и ежегодни посещения на Бузлуджа за Националния събор. В качеството му на общински съветник, членовете на партията поискаха да съдейства за намаляване на данъка върху превозните средства и таксите за услуги.

Според организацията в Неделино БСП има бъдеще, защото хората осъзнават, че това е единствената алтернатива на ГЕРБ и за връщането на социалната и справедлива държава на хората. В Неделинска община има огормна лява вълна, която се показва на президентските избори, където 63% от избирателите са гласували за Ивайло Калфин и Стенфан Данаилов и върху тази вълна ще се работи. Дора Янкова поздрави новоизбрания председател и членовете на общинския съвет на партията. Тя заяви, че на БСП се отрежда ролята да възражда икономиката и стопанството на страната. „Трябва да се мобилизираме, да направим добра организация и да спечелим парламентарните избори, защото трябва да сложим край на олигархичния модел на управление”, призова тя. Според Янкова след 20 годишния преход на разбито стопанство, икономика и земеделие, вместо да се мисли за стопанство и икономика се мисли само за магистрали и харчене на държавните резерви. Според нея държавата не диша, а в резултат на некомпетентното управление се очертава да пропуснем около 7 млрд. евро от ЕС за проекти, спрени от ГЕРБ. Тя добави, че общините са в много тежко положение – със задължения от над 1 млрд.лв., с дефицити, смачкани от проверки и в постоянен страх. Тя не скри, че наесен е възможно да има предсрочни парламентарни избори, тъй като парите в държавата свършват, а зимата ще е много тежка.

„Фискалния резерв е изхарчен и от 8 млрд. лв. е стопен на 3,8 млрд.лв. Започват да харчат парите от Сребърния фонд за пенсии, похарчиха 1,2 млрд. лв. от парите за здравеопазване, а в същото време допускат от контрабанда да се генерират приходи в размер на 3,5 млрд. лв., които са в сивата икономика”, цитира Янкова. Според нея стопеният от правителството на БСП външен дълг с 2 млрд. лв. ще се увеличи наново от ГЕРБ, а догодина няма да има пари за внасянето на вноска по външния заем. Тя призова за пълна консолидация и мобилизация, за да може БСП да е първа политическа сила и да управлява самостоятелно държавата.

Вирни се горе