Салих Аршински, ДПС: Опит за продължаване на политическата интрига бе заседанието на ОбС вчера

Салих Аршински, ДПС: Опит за продължаване на политическата интрига бе заседанието на ОбС вчера

“Вчерашното заседание на ОбС Смолян, на което незнайно как се появи втора точка в дневния ред, а именно Бюджет 2017г. с вносител Николай Мелемов -без той да е вносител, това за мен беше опит за продължаване на политическата интрига, която създадоха съветниците от БСП, КРОС и други трима”. Така коментира заседанието на ОбС-Смолян областният лидер на ДПС и общински съветник Салих Аршински.

“Това бе опит за продължаване на политическото напрежение и опит за прехвърляне на проблема от здравата на болната глава, тъй като точно тези хора не гласуваха през януари Бюджета, а сега твърдят, че биха го приели. И не на последно място игра с публиката, въпрос на доказване кой е по-добър в политическите комбинации. Макар и да твърдят, че няма нищо политическо, напротив приемането на Бюджета е най-политическия актив и в държавата и в общината”, заяви Аршински. Когато кметът Мелемов внесе Бюджета за разглеждане в постоянните комисии, съветниците от всички политически партии и коалиции дадоха своите предложения за корекции. И кметът ги прие. Впоследствие обаче, на самата сесия, тези съветници, които посочих по-горе, гласуваха против. Гласуваха дори против своите собствени предложения, което е абсурд, заяви лидера на ДПС В Смолян. “Поведението на някои от общинските съветници е доста странно, сякаш страдат от раздвоение на личността”, изрази недоумение Аршински.

На въпрос няма ли и финансов мотив в поведението на част от съветниците в местният парламент, след като останаха без заплати, Аршински заяви, че общинските съветници от ДПС не се интересуват от заплатите, тъй като парите от тях се харчат за социални нужни, а що се отнася за останалите, това не е проблем на ДПС.

"За нас публичното обсъждане на Бюджета вече е правено, не е необходимо друго, а що се отнася до писмото на служебния министър на финансите, то има само пожелателен характер. Финансовият министър не е началник на Общинския съвет на Смолян. Единствения орган, който по закон може да внесе Бюджет – това е кмета, а общинският съвет трябва да го разгледа и да даде предложения. Няма драма, че Общината работи без Бюджет, най-голямата драма е, че се вършат задкулисни договорки и така Бюджета не беше приет немотивирано и второ начина по който беше отстранен предишния председател Славка Каменова, макар и от друга политическа сила, за нас беше некоректен и подобен тип поведени ние не приемаме, каза в заключение областния лидер на ДПС.

Вирни се горе