Съдействие за имотни проблеми искаха родопчани от депутата Недялко Славов

Съдействие за имотни проблеми искаха родопчани от депутата Недялко Славов

Съдействие предимно за имотни проблеми искаха родопчани от депутата на ГЕРБ Недялко Славов. На среща с народния представител в Смолян дойдоха повече от 15 души, съобщиха от пресцентъра на партията.

Жена от Момчиловци помоли Славов да се ускори процедурата по премахване на незаконен строеж в имота й, за който има окончателно съдебно решение и категорично становище на ДНСК, че сградата подлежи на премахване, но две години се бави процедурата. А имотът на жената е зает вече 10 години и тя не може да се разпорежда с него така, както желае.

От горската кооперация в Могилица се обърнаха към народния представител с молба да внесе от тяхно име промяна в закона за горите, за да могат да си възстановят 34 000 дка кооперативни гори. „Не можем да си възстановим горите на кооперацията от 1933 г. Горите на кооперацията са национализирани и сега не може да се върнат на нея, трябва да се връщат на кооператорите. Проблем е, че нямаме списък кой колко гори притежава. Имаме ревирна карта, протоколи, закони, но списъкът го няма. Имаме дялове и в левова стойност, имаме ги и като брой дялове, но в площ декари ги нямаме. Проблемът е също, че от 288 член кооператори, сега са живи много малко хора. За всички останали трябва да се събират удостоверения за наследници. Имаме събрани документи само за 9 500 дка. Подали сме жалба в Страсбург за тези 9 500 дка, а не за 34 000“, обясни Мехмедемин Бомбалов. Според него законът трябва да се промени така, че да се даде право на управителните органи на кооперацията да предявяват иск за всички гори на кооперацията. По този казус депутатът заяви, че ще се срещне с председателя на комисията по земеделие в НС Десислава Тенева, за да търсят решение на въпроса. Предприемач от Смолян се обърна към народния представител с молба да му съдейства пред общинската управа, защото от дълго време е изправен пред нерешим за него проблем. Човекът има фирма със зет му за изкупуване на излезли от употреба МПС. Притежават 1,5 дка имот, отреден за складова база по нотариален акт и скица. Но от дълго време не могат да получат разрешение да построят два гаража върху този имот, където да разглобяват купените от тях коли през зимата.

Някои граждани споделиха проблеми от личен характер, свързани с трудностите, които срещат при намиране на постоянна работа и потърсиха съдействие от депутата. Още тези дни Недялко Славов ще се запознае в детайли със сигналите и ще започне работа за тяхното разрешаване. Целта на приемните часове е възможно повече хора да изложат своите проблеми и те да намерят адекватно разрешение чрез законодателни мерки и административни решения, посочиха още от ГЕРБ-Смолян.

Вирни се горе