Румен Радев няма да прави партия

Румен Радев няма да прави партия

Президентът Румен Радев не смята да започва нов политически проект. Това заяви самият той пред журналисти при пристигането си в Карнобат по повод патронния празник на града. Целта на държавния глава е да “подкрепя тези, които работят в полза на хората”.

“Аз отдавна съм заявил, че подкрепям всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ, а не тясно партиен интерес. Така ще продължавам да ги подкрепям”, посочи Радев. Президентът заяви, че все повече граждани и организации припознават президента като важен фактор за реалната промяна в страната и изразяват подкрепа на позициите му.

По време на визитата си президентът коментира още няколко актуални теми: скандала със снимките от дома на премиера Бойко Борисов и оплакванията от страна на журналисти, че нямат достъп до депутатите в новата сграда на Народното събрание.

Гузната съвест ражда параноя, а министър-председателят превръща 7 млн. българи в заложници на своята параноя, заяви Радев в отговор на журналистически въпрос за коментарите на Бойко Борисов по повод изтеклите снимки от дома му и обвинението към обкръжението на президента, че той е изворът на компроматите. “Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога”, допълни държавният глава и уточни, че изказванията на премиера вече не може и да се коментират.

България е на много задно място по свобода на медиите в световните класации, нека не даваме поводи да падаме още по-ниско, призова Румен Радев във връзка със силно ограничения достъп на журналистите до депутатите. Държавният глава заяви подкрепа за подписката и посочи, че дейността на народните представители би трябвало да е посветена на хората и затова гражданите трябва да знаят точно какво вършат депутатите.

Вирни се горе