Работа и решение на имотни проблеми поискаха от съветниците на ГЕРБ в Смолян

Работа и решение на имотни проблеми поискаха от съветниците на ГЕРБ в Смолян

Работа, поставяне на камери с цел опазване на общинското имущество, пускане на плувен басейн, създаване на велоалеи и скейт парк и решение на имотни проблеми – това поискаха жители на община Смолян по време на приемната на общинските съветници от ПП ГЕРБ. В нея участваха съветниците Борислав Георгиев, Мариана Сивкова, Росица Караджова, Росена Милушева и Милка Манева, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ – Смолян.

Жител на Могилица се жалва пред местните депутати за мълчалив отказ от служители на община Смолян. През 2007 г. от мюсюлманското настоятелство подали две молби до администрацията, като едната е с искане молитвения дом да бъде отделен самостоятелно от кметството и пощата, тъй като попадат в един парцел. На въпрос към общината за съдбата на тези две писма, общински служител заявил, че щом не са получили писмен отговор значи имат мълчалив отказ и са пропуснали срока за обжалване. “За мен такъв отговор от служител се появи за първи път и затова питам: "По кой закон гражданите като подадат молба могат да получат мълчалив отказ и какви са сроковете, в които могат да ги обжалват, за да не изпаднат и други хора в нашата ситуация”, попита жителят на Могилица. Той поиска да знае и дали е възможно да се приеме решение за отписване на частта от имота, която искат да се придаде към молитвения дом в едно с отделянето му като самостоятелен парцел, разказаха от партията.

Гражданин от кв. Райково сигнализира, че от северната страна на имота му има изградена каменна подпорна стена, която вследствие на валежите се руши и това довежда до свличане на земни маси в имота му. През 2010 г. той уведомява общината, че има непосредствена заплаха целият скат да се свлече и да доведе до непредвидими последици. Поискал е от предишното общинско ръководство да бъде назначена комисия, която да се произнесе за решаване на възникналия проблем, но не е било предприето нищо.

Живущи на ул. “Наталия” в кв. Райково пък потърсиха съдействие да бъдат отрязани или поне окастрени короните на три дървета, които засенчват южните им тераси. Корените на същите дървета са разрушили и тротоара.

След края на приемния ден общинските съветници си разпределиха поставените въпроси, като ще съдействат в най-кратки срокове да бъдат решени проблемите на хората. Местните депутати ще продължат с приемните дни, като приеха идеята на смолянчанин, срещите с хората да се изнесат и по квартали, допълниха от ГЕРБ.

Вирни се горе