Рабие Кьосева /БСП/: Ние като конструктивна и остра опозиция ще искаме прозрачност, каквато липсва в работата на ОбС-Смолян“

Рабие Кьосева /БСП/: Ние като конструктивна и остра опозиция ще искаме прозрачност, каквато липсва в работата на ОбС-Смолян“

Това което е залегнало в нашата предизборна програма ще го подкрепяме и отстояваме, и като конструктивна опозиция в местния парламент. Това коментира на пресконференция днес Областният лидер на БСП Рабие Кьосева. „Отново се сблъскваме с поведението на ГЕРБ, което вече два мандата гледахме: „Едно говорим, друго правим, трето мислим“. Дава ни се структура, в която се казва, че трябва да утвърдим 7 кмета на населени места и 37 кметски наместници, а накрая г-н Мелемов ще прецени колко от тях ще бъдат назначени. Обяснението било, че имало места, където няма да се назначават, но сега се утвърждавала бройката 37. Какво излиза – взимаме финансирането, което е целево от Министерството на финансите, а в същото време на нас като общински съветници не ни се обяснява къде ще отидат средствата от незаетите места. Ние като конструктивна и остра опозиция ще искаме прозрачност, каквато липсва в работата на ОбС-Смолян“, каза още общинския съветник от БСП Рабие Кьосева.

Детските градини в Смолян да бъдат безплатни за родителите, предлагат също така общинските съветници от БСП. Предстои предложението да бъде внесено в Общинския съвет. Според областното ръководство на партията, освобождаването на родителите от такса за детските градини е необходима мярка срещу демографската криза в планинския район. Смолян е най-бързо топящата се област, с най-обезпокоителни темпове на обезлюдяване, коментира областният председател на партията и общински съветник Рабие Кьосева.

Съветниците от левицата в ОбС- Смолян са категорични, че ще внесат като предложения основните социални ангажименти, поети по време на предизборната кампания. БСП ще бъде конструктивна опозиция в Община Смолян, ще подкрепим всички мерки срещу демографската криза, уточни Милко Гавазов, общински председател на БСП. Според него демографската криза и бедността на населението са основните проблеми за Смолян и региона.

Вирни се горе