Проверка на всички пътноподдържащи фирми поиска областният на Смолян

Проверка на всички пътноподдържащи фирми поиска областният на Смолян

Областният управител на Смолян инж. Стефан Стайков нареди проверка на всички пътноподдържащи фирми в област Смолян заради тежкото състояние на пътищата в областта. Това стана ясно днес,по време на проведено оперативно заседание с участието на кметове на общини, директорът на ОД МВР- Смолян комисар Кирил Хаджихристев, директорът на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", комисар Красимир Шотаров, представители на EVN, ВиК,101-ви Алпийски батальон и други държавни структури.

От срещата стана ясно, че остава бедствено положението в общините Чепеларе и Баните, където има редица населени места без ток.От тази вечер е обявено бедствено положение и в община Смолян.

Скъсани електропроводи са основният проблем за тежката ситуация в Смолянско,заради което четвърти ден не работят помпите в село Мугла, които подават вода към курорта Пампорово. Без вода е и част от Златоград,Борино и доспатските села Змейца и Касъка. Директорът на ВиК Смолян,инж. Атанасов обясни, че приоритетно се работи за остраняване на аварията в село Мугла.

Консорциумът от 4 фирми призна, че са допуснали проходите да бъдат затворени и не са реагирали адекватно в обстановката. От фирмите обвиниха полицията, че е допускала автомобили без вериги.

Губернаторът на Смолян инж.Стайков допусна и възможността да бъде провален част от зимния сезон в курорта Пампорово, тъй като трети ден е без вода.

Вирни се горе