Проучват възможностите за трета лента на пътя Асеновград - Смолян

 Проучват възможностите за трета лента на пътя Асеновград - Смолян

През настоящата година ще се работи активно по отношение на развитието на инфраструктурата в Смолянска област. „Една от добрите новини е, че предстои проучване на възможностите за разширяване с трета лента на основната пътна артерия Смолян – Пловдив”. Това каза областният управител Недялко Славов пред Стефка Анастасова – Чавдарова в предаването „На фокус” по Тв Фотон-к. „През януари е сключен договора от страна на АПИ за прединвестиционно проучване. Договорът трябва да се изпълни до средата на месец март”, каза още Славов. По думите му предстои да бъде завършена рехабилитацията на този основна пътна артерия, като през настоящата година усилията са насочени най-вече към осигуряване на безопасността на пътуващите – укрепване на скатовете, рехабилитация на тунелите и т.н.

„По програма „Региони в растеж” е предвидена и рехабилитация на четирилентовото трасе Асевонтрад – Пловдив, което касае Пловдинска област, но има отношение и към пътуващите от нашата област”, подчертта Недялко Славов.

Освен това във връзка с изграждането на ГКПП Рудозем – Елидже се предвижда цялостна рехабилитация на отсечката Средногорци – Рудозем, както и обхода на Рудозем – общо 10,5 км. Работният проект трябва да бъде одобрен в следващите два месеца.

Тази година трябва да бъде завършен и обходния път на Смолян.

„Имаме зелена светлина и за този важен инфраструктурен проект. Чака ни усилена работа, нямаме право да губим нито един ден. Надявам се, че откомври- ноември ще се поздравим с новата важна пътна комуникация в областния град”, заяви областният управител.

За 2016 година е предвиден и един от най-дългите Лот-ове по новата програма „Реиони в растеж” – Смолян – Девин – Михалково – Кричим. „С изпълнението на този проект осигуряваме втората алтернативна връзка на област Смолян с вътрешността на страната. Предвидена е цялостна рехабилитация на асфалтовата настилка на пътя от Смолян, посока Девин, Михалково, Кричим до изхода на магистрала Тракия”, каза още областният управител Недялко Славов.

Вирни се горе